Sportmassage

SportmassageSporten is gezond, maar als u te hard uw best doet, heeft uw lijf eronder te lijden. Hoe kunt u uw spieren zo snel mogelijk soepel en sterk krijgen? Neem een sportmassage.

Sportmassage: waarom?

Vandaag de dag kennen we allemaal het belang van sporten. Wie niet sport, loopt een verhoogd risico op allerlei nare kwaaltjes en aandoeningen, wordt dikker en zit minder lekker in zijn vel. Gelukkig sporten steeds meer Nederlanders genoeg. Sterker nog, gezien het stijgende aantal sportblessures kunt u zelfs concluderen dat we met zijn allen iets te hard ons best doen.

De cijfers liegen er niet om: sporten mag dan gezond zijn, veel mensen belanden vroeg of laat bij de sportfysiotherapeut. Een sportmassage kan van groot belang zijn om het aantal blessures te doen dalen. U bent zelf misschien wel eens geblesseerd geweest. Een blessure is heel vervelend, want die bezorgt u niet alleen veel pijn en overlast, u moet ook nog eens uw training tijdelijk stopzetten. Voor veel sporters is het daarom zaak zo snel mogelijk van de blessure te genezen. Een sportmassage kan dan een uitweg bieden want een sportmassage is speciaal ontwikkeld voor dat doeleinde. U heeft een sportmassage misschien nog nooit overwogen, maar het loont de moeite dat eens te doen.

Sportmassage en hypertrofie

Hoe zit dat eigenlijk, sporten? Waarom bezeer u zich als u niet oppast en voorzichtig doet? Wie sport, brengt in feite telkens een klein beetje schade toe aan zijn lichaam. Op microniveau krijgen de spieren te kampen met kleine scheurtjes. Die scheurtjes bezorgen u spierpijn. Wanneer u na uw sportsessie goed uitrust, heeft het lichaam de kans de scheurtjes in uw spier te dichten. Daarbij doet het lichaam goed zijn best: het vult niet alleen de scheurtjes op, maar maakt als het ware een klein beetje extra spiermassa aan, gewoon voor de zekerheid. Dat proces heet hypertrofie: een spier raakt eerst beschadigd en wordt vervolgens sterker gemaakt. Hypertrofie is het hoofdprincipe achter krachtsporten, maar speelt ook een grote rol bij sportmassage en fysiotherapie. Een sportmassage kan hypertrofie sneller doen genezen. Daarom is het raadzaam een sportmassage te nemen als u merkt dat uw spieren buitensporig lang zeer blijven doen en uw lichaam te langzaam herstelt van een sportsessie, zo kunt u snel verder gaan met conditie opbouwen.

Sportmassage en herstel

Een sportmassage is niet alleen nuttig voor mensen met spierpijn, maar ook voor mensen bij wie de spieren zeer doen door bijvoorbeeld een aandoening. Het principe achter de sportmassage is duizenden jaren oud: door de zere plek, zoals de triceps, de spier aan de achterkant van uw arm, te masseren verbetert de doorbloeding ervan. Een betere doorbloeding door de sportmassage betekent dat er meer vers bloed en daarmee bouwstoffen naar de getroffen spier worden vervoerd. Daardoor kan uw spier sneller herstellen.

Een sportmassage is daarom niet alleen nuttig bij spierpijn. Als u bijvoorbeeld uw spier ernstig heeft verrekt, kan een sportmassage uw herstel behoorlijk versnellen. Zelfs ontsteking aan pezen en slijmbeurzen herstellen sneller dankzij een sportmassage, allemaal dankzij het eenvoudige basisprincipe achter een sportmassage.

Sportmassage, supplementen en fysiotherapie

Heeft u echt zwaar te kampen met terugkerende pijn in uw spieren, dan schiet louter een sportmassage waarschijnlijk tekort. Het is dan slim om naast de sportmassage ook supplementen te slikken. De supplementen bevatten essentiële bouwstoffen, zoals vitamines en aminozuren, waarmee uw lichaam de spier sneller kan doen herstellen. Daarnaast bevorderen de supplementen uw algehele gezondheid, waardoor u, door supplementen te gebruiken, u in het algemeen veel beter voelt. Supplementen kunnen dus heel goed naast sportmassage gebruikt worden.

Mochten naast de sportmassage ook supplementen niet genoeg helpen, overweeg dan eens een sportfysiotherapeut. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een therapeut in uw omgeving. Ga naar praktijk zoeken of neem contact met ons op. We staan graag voor u klaar!

Oriënteert u zich ook via de fysiotherapie informatie website voor meer informatie verwant aan sportblessures en sportmassage.

Bekijk ook informatie over: