Shockwave therapie

Pees- en slijmbeursaandoeningen zijn vervelend, pijnlijk en herstellen langzaam. Met shockwave therapie kunt u snel een einde maken aan uw lijdensweg.

Shockwave therapie: wat houdt dat in?

Shockwave therapiePees- en slijmbeursaandoeningen teisteren de mens al jaren. Onder dit type aandoeningen verstaan dokters en artsen onder andere hielspoor, een slijmbeursontsteking en een springersknie. Wie weet kent u zelf wel iemand die kampt met dat soort ontstekingen of heeft u er zelf ook mee te maken (gehad). Kijk voor meer informatie ook eens op de Shockwave website.Hier vindt u alle relevante informatie over de Shockwave therapie, de kosten en de mogelijkheden.

Het vervelende aan dit soort aandoeningen is dat het erg lang duurt voordat er daadwerkelijk herstel optreedt. Veel mensen hebben al geprobeerd om het herstel te versnellen, maar een eenduidige aanpak ontbrak, totdat de shockwave therapie werd uitgevonden. Shockwave therapie is een hypermoderne behandelmethode waarbij de ontsteking wordt behandeld met trillingen. Die schudden het weefsel als het ware wakker. De extra impulsen sporen het lichaam aan om het herstel te versnellen. De precieze methodiek van shockwave therapie is gebaseerd op ingewikkelde biologische processen in het lichaam, maar het is inmiddels bewezen dat deze methode eenvoudigweg werkt. Veel mensen die met shockwave therapie zijn behandeld, merken enorme verschillen, zelfs als het aantal behandelingen slechts op één hand te tellen is.

Shockwave therapie: snel en pijnloos

Voordat de shockwave therapie was bedacht, waren de behandelingen voor chronische pees- en slijmbeursaandoeningen vooral pijnlijk en weinig heilzaam. Zo kon een huisarts een naald in de ontsteking steken, om zo vocht af te tappen en de zwelling wat te doen verminderen. Vanzelfsprekend is dat geen aangename behandeling. Huisartsen doen dat nog steeds, maar dit is niet langer de hoofdmoot van de behandeling. Het meest voorname doel van deze aftapprocedure is vooral pijnverlichting. Echter, deze behandelmethode is dus stukken minder prettig dan shockwave therapie.
De andere, meest voorname behandelmethode is rust.U heeft nog steeds baat bij rust. Het nadeel van rust als belangrijkste onderdeel van de behandelmethode is dat de behandeling maanden, en soms zelfs jaren, in beslag neemt. U moet er niet aan denken dat u voor uw werk afhankelijk bent van uw knieën en dat de dokter u meldt dat u nog een maand of twintig moet wachten voordat u weer op volle toeren aan de slag kunt.
De hoofdmoot van de behandelingen bij chronische pees- en slijmbeursaandoeningen wordt tegenwoordig het beste gevormd door shockwave therapie. Shockwave therapie is nagenoeg pijnloos en neemt weinig tijd in beslag. De shockwavetherapeut gebruikt een speciaal hulpmiddel om het ontstoken gewricht of de ontstoken pees te behandelen. Er komen bij shockwave therapie geen naalden aan te pas en ook geen pijnlijke oefeningen. U gaat in een stoel liggen, laat de therapeut zijn werk doen en gaat na de shockwave therapie gewoon weer naar huis. Zo eenvoudig is het.

Shockwave therapie: noodzaak

Shockwave therapie is niet zomaar in opmars. Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen last van ontstekingen aan pezen en gewrichten. De symptomen zijn zo goed als eindeloos, maar berokkenen u hoe dan ook veel overlast. Computerwerk is een veelgenoemde oorzaak voor het verhoogde aantal peesontstekingen. Veel jonge mensen lopen ontstekingen op aan de pezen in hun onderarmen en polsen, doordat ze veel tikwerk verrichten en te weinig pauzes nemen. Daardoor is de uitvinding van de shockwave therapie des te fijner: nu de vraag naar een adequate behandelmethode hoger is dan ooit tevoren, komt de shockwave therapie als geroepen.

Shockwave therapie en andere behandelmethoden

Shockwave therapie mag dan heel efficiënt zijn, u kunt de effectiviteit van deze behandelmethode zelf nog meer verhogen door een meerledige aanpak te hanteren. Zo werkt shockwave therapie uitstekend samen met fysiotherapie. De combinatie van versterking van pezen en gewrichten dankzij fysiotherapie en doelgerichtheid van shockwave therapie verzekert een spoedig herstel. Neem voor meer informatie over shockwave therapie contact met ons op of kijk eens rond op onze homepage.

Bekijk ook informatie over: