Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapieBent u vermoeid, slaapt u slecht en heeft u onverklaarbare lichamelijke pijn? Psychosomatische fysiotherapie brengt u en uw lichaam weer in balans.

U heeft last van vermoeidheid, pijn in uw spieren en gewrichten, en hoofdpijn. U bezoekt uw huisarts en bespreekt uw klachten, waarna u wordt doorverwezen naar het ziekenhuis. De arts ziet geen duidelijke aanwijzingen en stuurt u door naar een andere arts. Een aantal artsen en onderzoeken later blijkt dat er geen medische oorzaak is aan te wijzen voor uw pijn en andere lichamelijke ongemakken. U voelt zich verloren en onbegrepen. Hoe kan het dat u klachten ervaart, terwijl daar geen reden voor lijkt te bestaan? Psychosomatische fysiotherapie helpt u om inzicht te krijgen in uw klachten en hoe u deze kunt verhelpen.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatisch fysiotherapie kan u verder helpen, wanneer u lichamelijke klachten heeft die niet medisch te verklaren zijn. Veel lichamelijke klachten hebben een onderliggende psychische oorzaak, die door artsen vaak over het hoofd worden gezien. Wanneer artsen u niet verder kunnen helpen, kan psychosomatische fysiotherapie dat hoogstwaarschijnlijk wél. Door middel van psychosomatische fysiotherapie kan een therapeut opsporen waar uw lichamelijke klachten vandaan komen en psychosomatische fysiotherapie kan helpen bij het in balans brengen van uw lichaam.

Wat is psychosomatische fysiotherapie precies?

Bij psychosomatische fysiotherapie worden psychosomatische klachten aangepakt. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door geestelijke factoren. Veel voorkomende klachten zijn onder andere:

  • vermoeidheid
  • pijn in spieren of gewrichten
  • duizeligheid
  • buikklachten
  • hartkloppingen
  • slaapproblemen
  • hoofdpijn

Psychosomatische fysiotherapie wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het vinden van een verband tussen psychische en lichamelijke klachten. De therapeut psychosomatische fysiotherapie zal met u bespreken wat voor klachten u ervaart en hoe uw leven eruit ziet. Hierdoor verkrijgt de psychosomatische fysiotherapie een beeld van uw klachten en de factoren die de klachten in stand houden. Om een juist behandelplan voor psychosomatische fysiotherapie op te stellen zal er ook een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarin de psychosomatische fysiotherapie onder andere onderzoekt waar de spanning in uw lijf zit en hoe uw fysieke gezondheid is. Nadat de fysiotherapeut binnen de psychosomatische fysiotherapie u heeft onderzocht zal er een behandelplan worden opgesteld, waarin duidelijk wordt hoe de psychosomatische fysiotherapie er voor u uit komt te zien. De psychosomatische fysiotherapie leert u luisteren naar uw lichaam, waardoor u zich bewust wordt van de signalen die het geeft. Tijdens de psychosomatische fysiotherapie leert u hoe u beter kunt omgaan met de factoren die uw klachten in stand houden. Het verstoorde evenwicht kan zo weer hersteld worden. De psychosomatische fysiotherapie bestaat zowel uit lichamelijke oefeningen als uit gesprekken. Ook zal de psychosomatische fysiotherapie ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen toepassen om de balans te herstellen en de belastbaarheid van uw lichaam en geest te verhogen.

Wanneer kan psychosomatische fysiotherapie een uitkomst bieden?

Bij psychosomatische fysiotherapie worden de klachten behandeld die ontstaan wanneer de spreekwoordelijke emmer overloopt en het evenwicht tussen spanning en ontspanning verstoord raakt. Wanneer u niet op tijd aan de rem trekt en rust neemt, zal uw lichaam aan de bel trekken waardoor u pijn of andere ongemakken zult ervaren. Wanneer u lijdt aan lichamelijke klachten die niet direct te verklaren zijn, kan psychosomatische fysiotherapie uitkomst bieden.

Is psychosomatische fysiotherapie iets voor u?

Wanneer u last heeft van lichamelijke klachten en u zich al dan niet gespannen voelt, is psychosomatische fysiotherapie wellicht iets voor u. Wilt u graag weten wat psychosomatische fysiotherapie voor u zou kunnen betekenen? Wij kunnen u in contact brengen met een psychosomatisch fysiotherapeut. Hij of zij kan uw vragen beantwoorden en u precies vertellen wat u wilt weten over psychosomatische fysiotherapie. Ga daarvoor naar onze contactpagina, of bezoek de pagina praktijk zoeken.

Voor meer relevante informatie over fysiotherapie, bezoekt u onze homepage.

Bekijk ook informatie over: