Wanneer een kniebrace gebruiken

Heeft u pijn in uw kniegewricht? Heeft u een blessure aan de knie? Of heeft u artrose in de knie? Een knie brace is wellicht de geschikte oplossing voor uw knie. Een kniebrace ondersteunt uw knie, zowel in ontspannende modus als bij actieve bezigheden. Het is een band om de knie die zachte druk aanbrengt rondom het kniegewricht, welke zorgt voor stabiliteit. Naast dat een kniebandage steun biedt, is het ook een handig medisch item om de pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Ga goed met uw knieën om

Op knieën moet u kunnen bouwen. Het zijn één van de meest essentiële gewrichten in uw lichaam. Deze scharnierpunten zijn hard nodig om uzelf mee te verplaatsen, om te staan, om überhaupt uw onderlichaam te bewegen. Ga daarom met zorg en aandacht om met uw knieën. Heeft u knieklachten, maar gaat een operatie nét een stap te ver? Of heeft u net een operatie aan de knieën achter de rug? In beide gevallen biedt een kniebandage uitkomst voor stabiliteit en voor het genezingsproces.

Een kniebrace schoonmaken

Onderhoud een kniebandage goed. Dit doet u door de band zo nu en dan even met water en een zacht sopje schoon te maken. Hoe vaak u de band moet schoonmaken hangt af van de gebruiksintensiteit.

Kies de juiste kniebandage uit voor uw knieklachten

Heeft u kniebanden die gescheurd zijn of is het kraakbeen beschadigd? Last van artrose of slijtage? Of bent u aan het herstellen van een blessure? Koop een knie brace en verminder de klachten. Alleen kies wel de juiste bandage voor uw knieklachten! Een geschikte bandage kiest u op basis van uw klachten, de pasvorm van de knie en de activiteiten die u wilt ondernemen.

Beschermingsniveau kniebrace

Kniebandages kunt u indelen in verschillende niveaus. Wij onderscheiden drie soorten niveaus, ook wel het beschermingsniveau genoemd. Hoe zwaarder uw knieklachten zijn, hoe meer bescherming u nodig hebt.

Kniebandages met beschermingsniveau 1 zijn geschikt voor de vrij lichte knieproblemen. Hierbij kunt u denken aan oedeem, spataderen, een lopersknie, reuma of een jumpersknie. Een bandage op beschermingsniveau 2 biedt meer stabiliteit en ondersteuning dan de bandages op het eerste niveau. Deze knie braces zijn goed voor knieklachten, waaronder middelzware artrose, ontsteking aan de pees of het slijmbeurs, problematiek omtrent de kruisbanden, een kneuzing of een verstuiking.
Tot slot zijn er ook de kniebandages op beschermingsniveau 3. Dit zijn bandages die noodzakelijk zijn wanneer u hele erge knieklachten hebt. Hierbij kunt u denken aan heftige artrose, problematiek omtrent kruisbanden of het kraakbeen, hypermobiliteit en breuken.

Welke knie brace bij welke activiteit

Welke kniebandage u uiteindelijk kiest is ook afhankelijk van welke activiteiten u wilt verrichten. Wilt u blijven rennen? Moet u de huishoudelijke klusjes blijven doen? Gaat u op de fiets naar uw werk? Kies dan voor een flexibele knie brace. Een band met baleinen is wellicht ook een goede optie.

Indien uw knie echt veel rust, stabiliteit en ondersteuning nodig heeft, kunt u beter gaan voor een hele stevige knie brace. Een bandage met scharnieren is dan een hele verstandige keuze. Daarmee geef u uw knieën optimale steun, goede bescherming en stevige stabiliteit.

Pasvorm van de kniebrace

Het is belangrijk dat een knie brace goed om de knie zit. Dit houdt in; niet te strak of niet te los. Kies daarom de juiste maat brace uit en voorkom een miskoop. U doet er goed aan om eerst de knie op te meten. Strek uw knie. Meet vervolgens de omvang van de knie in het midden. De maattabellen geven aan welke maat knie brace u nodig heeft.

Knie brace aanschaffen

Voor stabiliteit en ondersteuning van de knie bent u hier aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u verschillende knie braces. We hebben ze met en zonder baleinen en scharnieren. Welk beschermingsniveau u ook nodig hebt, in onze collectie vindt u de geschikte band.