U wilt een kniebrace kopen

Wil je een kniebrace kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid aanbod aan kniebandages en kniebraces die optimale steun, bescherming en stabiliteit bieden. We verkopen alleen kniebraces van de hoogste kwaliteit en van grote merken, waaronder Super Ortho, DonJoy Rotulax, McDavid, Novamed Genu en Orliman. Ieder product wordt uitvoerig getest, zodat je kunt vertrouwen op onze producten.
Al meer dan 20 jaar zijn we actief in het verlenen van professioneel advies omtrent knieklachten en de verkoop van kniebandages. Niet alleen werken we samen met betrouwbare leveranciers om u de hoogste kwaliteit leveren. We werken ook nauw samen met fysiotherapeuten en andere zorgverleners.

Wat is een kniebrace of kniebandage precies?

Een kniebrace is een ondersteuningsmiddel bij knieklachten. Het is een band die om de knie gebracht wordt. Deze band zorg voor stabiliteit door druk rondom het kniegewricht aan te brengen. Een kniebandage geeft niet alleen ondersteuning, maar vermindert ook de pijn en versnelt het genezingsproces.

Een geschikte kniebrace kopen voor al jouw knieklachten

Een knie is een kwetsbaar onderdeel, omdat er iedere dag veel van wordt gevraagd. Zonder knieën kan je niet voortbewegen. Deze scharnierpunten verdienen daarom goede zorg en veel aandacht. Heb je knieklachten, dan doe je er verstandig aan om gauw te handelen zodat je erger voorkomt.
Heb je gescheurde kniebanden? Gescheurd kraakbeen? Losse kraakbeenstukjes? Last van slijtage of artrose? Ga een kniebrace kopen en verminder de klachten. Een bandage lost niet altijd de klachten volledig op, maar het draagt wel bij aan een aangenamer gevoel, omdat de pijn verlicht.

De juiste kniebrace kopen

Wil je een kniebrace kopen, dan is het goed om de juiste bandage aan te schaffen. De beste kniebrace is afhankelijk van je knieklachten, de pasvorm en de activiteiten die je wilt blijven verrichten.

Beschermingsniveau

In ons assortiment vind je allerlei kniebraces terug. Welke jij nodig hebt is, is afhankelijk van je knieklachten. Heb je veel bescherming en ondersteuning nodig, dan heb je een kniebrace nodig met een hoger beschermingsniveau, dan wanneer je een beetje stabiliteit nodig hebt.
We onderscheiden de volgende beschermingsniveaus:

• Beschermingsniveau 1. Geschikt voor de niet zo zware klachten. Denk aan een lopersknie of een jumpersknie, reuma, spataderen of zwellingen.
• Beschermingsniveau 2. Geschikt voor de niet zo zware klachten. Denk aan middelzware artrose, ontsteking aan slijmbeurs of aan een pees, kneuzing, verstuiking, overbelasting en problemen aan de kruisbanden.
• Beschermingsniveau 3. Geschikt voor erge klachten. Denk aan zware artrose, problemen met de kruisbanden of met het kraakbeen, overstrekking, cyste bakers, zware instabiliteit, breuk en hypermobiliteit.

Activiteiten

Wanneer je een kniebrace kopen wilt, moet je ook rekening houden met je activiteiten. Heb je een blessure aan de knie, maar wil je meedoen aan een hardloopwedstrijd? Zorg er dan voor dat je een kniebrace aanschaft met baleinen. Deze vangen een groot deel van de klap op. Ga je niet veel activiteiten verrichten en heb je vrij ernstige knieklachten? Dan doe je er verstandig aan om een kniebrace te kopen met scharnieren. Kniebraces met scharnieren bieden maximale steun, de beste bescherming en super stabiliteit.

Pasvorm

Een kniebrace moet ook goed om de knie zitten. Deze mag niet te strak of te los zitten. Meet daarom goed de knie van tevoren op. Strek je knie en meet de omvang van de knie in het midden. Kijk vervolgens bij de maattabellen binnen welke maat jouw knie valt. Zo voorkom je dat je de verkeerde maat kniebrace aanschaft.

Een kniebrace goed onderhouden

Wil je zo lang mogelijk doen met je kniebrace, ook als je deze intensief gebruikt? Maak dan met enige regelmaat de stoffen schoon met water en zeep. Hiermee verleng je de levensduur van de kniebrace.