Kniebandage of kniebrace

Een kniebrace gebruik je bij een blessure aan de knie of bij andere klachten rondom de knieschijf. Een bandage zorgt voor stabiliteit doordat het druk rond het kniegewricht aanbrengt. Er zijn ook bandages die steun geven aan de knieschijf. Een kniebrace geeft meer ondersteuning dan een kniebandage.

Voor iedere knieklacht een geschikte kniebrace

Een knie is een belangrijk onderdeel van je lichaam, maar het is wel een heel erg kwetsbaar onderdeel. Het gewricht is snel vatbaar voor blessures, slijtage en artrose. Heb je last van gescheurd kraakbeen of gescheurde kniebanden? Zitten er losse bot- en of kraakbeenstukjes in het gewricht? Is de knie versleten? Een kniebrace verlicht de pijn en kan zorgen dat je knie sneller geneest.

Er zijn verschillende kniebraces die variëren in bescherming en ondersteuning.

  • Beschermingsniveau 1. Deze kniebraces zijn bedoeld voor ‘lichte klachten’ zoals reuma, een lopersknie, zwellingen, spataderen en een jumpersknee.
  • Beschermingsniveau 2. Deze kniebraces zijn bedoeld voor ‘middelmatige klachten’ zoals middelzware artrose, problematiek aan de kruisbanden, middelzware instabiliteit, slijmbeursontsteking, peesontsteking, kneuzing, verstuiking, overbelasting en een knieschijf uit de kom.
  • Beschermingsniveau 3. Deze kniebraces zijn bedoeld voor ‘zware klachten’ zoals zware artrose, kraakbeen problematiek, overstrekking, cyste bakers, kraakbeen problematiek, kruisband, zware instabiliteit, breuk en hypermobiliteit.

Welke kniebandage is geschikt voor jou

Het vinden van een kniebandage is niet zo ingewikkeld. Echter is het vinden van de goede kniebandages veel lastiger. De keuze voor een geschikte kniebandage hangt onder andere af van wat je ermee wilt gaan doen. Indien je wilt rennen, dan heb je een flexibele bandage nodig, zodat je de knie optimaal kunt blijven bewegen.

Welke kniebrace voor jou geschikt is, hangt bovenal af van je knieklachten. Bij erge klachten heb je een kniebrace nodig met een hoog beschermingsniveau en bij lichte klachten is een kniebandage met een lage mate van bescherming voldoende.

Bij lichte klachten / activiteiten zijn er geschikte kniebraces die ondersteuning bieden door de compressie die ze geven. Bij zware knieklachten zijn kniebandages met baleinen of scharnieren meer geschikt. Baleinen beschermen de knie bij zware activiteiten, doordat deze de beweging minder makkelijk maken. Hierdoor ervaart de knie minder piekbelasting. Een kniebrace met scharnieren biedt maximale steun, bescherming en stabiliteit.

De juiste pasvorm vind je door eerst je knie op te meten. Het is belangrijk om je knie goed te meten. Dit doe je door te staan, de knie te strekken en de omvang van de knie te meten. Je meet de knie precies in het midden van de knie. Kijk vervolgens binnen welke maat jouw omvang knie valt.

Het onderhoud van een kniebandage?

Een kniebrace kan zeer intensief gebruikt worden. Het is daarom goed om met enige regelmaat de kniebandage te controleren op beschadigingen. Je kunt eenvoudig de levensduur van een kniebrace verlengen door deze goed te onderhouden en schoon te maken. Met water en zeep zorg je ervoor dat de kwaliteit van de stoffen goed blijft. Is je kniebrace helemaal versleten? Dan doe je er verstandig aan om een nieuwe aan te schaffen, zodat je weer maximale stabiliteit, ondersteuning en bescherming ontvangt.

Kniebandage kopen

Heb je een kniebandage nodig? Bekijk ons assortiment aan kniebandages- en braces in onze webshop. Onze leveranciers leveren kniebandages die optimale steun, stabiliteit en bescherming bieden. In ons assortiment vind je dan ook topmerken terug, waaronder McDavid, DonJoy Rotulax, Novamed Genu, Super Ortho en Orliman.

Al onze kniebraces voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. We zijn al meer dan 20 jaar ervaren met knieklachten, waardoor we je kunnen voorzien van professioneel en praktisch advies. We werken nauw samen met fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Bovendien worden al onze producten uitvoerig getest, zodat we je de hoogste kwaliteit kunnen bieden.