Wat doet een hand brace

Een handbrace vermindert pijn en verkort het genezingsproces bij een aandoening of een kwetsuur aan uw hand. Een goede handbrace voldoet aan enkele belangrijke voorwaarden. Wilt u een hand brace kopen? Vraagt u dan zeker af wat u ervan verwacht.

Wat is een goede handbrace?

Een hand brace biedt in de eerste plaats voldoende ondersteuning. Dat is vooral zo bij een probleem met de spieren of met het gewricht van uw hand. In deze twee gevallen is uw hand vaak onstabiel. Dan zorgt een goede handbrace voor extra steun en bescherming van het gewricht. Een handbrace zorgt er voor dat alle andere spieren en gewrichten in uw hand vrij en normaal blijven functioneren.

Gebruik handbrace

Kortom, een hand brace is een steunverband rond uw gewricht zoals bij:

Werking
• Gebrek aan stabiliteit
• Een verminderde stevigheid
• Bij zwelling

Een goed passende en op de juiste manier aangelegde handbrace beperkt de beweegbaarheid van je handgewricht zonder het normale bewegingspatroon te beïnvloeden. Dat kunt u bereiken door extra druk van buiten uit te combineren met mechanische steun. Een handbrace is vooral nuttig als je zware krachten op uw handgewricht zoveel mogelijk wilt beperken. Dat betekent zeker niet dat u deze krachten volledig kunt uitschakelen of alle mogelijke letsels af aandoeningen voorkomen.

Hand brace kopen: hier moet u zeker op letten

Wilt u de beste hand brace kopen? Dan moet u toch op enkele belangrijke zaken letten om een miskoop te voorkomen. Bij de keuze van de juiste handbrace kunt u zich best door een therapeut laten bijstaan. Om de juiste hand brace te kiezen let u vooral op:

Welke soort handbrace kiezen?
• De juiste en maximale ondersteuning
• De anatomie van het (hand)gewricht
• Een duurzame afwerking om huidirritatie te voorkomen
• Het gebruiksgemak en draagcomfort
• De duurzaamheid van de materialen die bij de productie van je handbrace werden gebruikt
• De mate waarin het materiaal vocht afvoert, zodat je huid zo droog mogelijk blijft

Bij u keuze van de juiste brace moet u in de eerste plaats uitmaken waar u uw brace het meest zult dragen. Moet uw brace voor meer steun zorgen bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten? Hebt u nood aan een flexibele brace om het sporten te vergemakkelijken? Kunt u moeilijk een juiste keuze maken? Raadpleeg dan zeker een therapeut.

De juiste maat voor uw handbrace

Voor een maximale werking is een handbrace met de juiste maat en pasvorm onmisbaar. Is dat niet het geval, dan heeft uw brace geen enkel nut. Om de juiste maat hand en de beste pasvorm te kiezen bestaan er aangepaste maattabellen. Die worden met elke product meegeleverd. De vermeldingen small, medium of large is niet voldoende om een juiste keuze te maken. Heb je een hand brace nodig? Vergeet dan bij uw bestelling zeker niet te vermelden of het een linker of een rechter hand brace betreft. Het dragen van een handbrace wordt aangeraden bij activiteiten of inspanningen die uw risico op verzwikking, verdraaiing, zwelling, functieverlies of pijn vergroten. Hand braces worden vaak preventief gebruikt, vooral tijdens sportactiviteiten waarbij u veel beweegt. Een aangepaste brace is dan een uitstekend hulpmiddel.

Verzwakte spieren

Velen die een hand- of een andere soort brace dragen, maken zich zorgen over hun spieren. Men denkt dat het dragen van zo’n brace de spieren van het getroffen lichaamsdeel verzwakken. Maakt u daarover geen zorgen, het is niet meer dan een fabeltje. Het preventief dragen van een brace betekent niet dat de beweegbaarheid van de spieren volledig wordt uitgeschakeld. De jongste generatie braces zijn ook veel functioneler. Bewegingen die geen gevaar op kwetsuren opleveren worden vaak toegestaan. Alle fabrikanten raden aan om na het dragen van een brace regelmatig spieroefeningen uit te voeren om spierverslapping te voorkomen. Hoe lang u een (hand) brace draagt, hangt van verschillende factoren af. Niet in het minst van de aard en de ernst van de blessure of van de aandoening. In principe draagt u een brace voor een relatief langere periode. Ook ‘s nachts uw brace dragen is geen goed idee. Slaap is nodig om uw lichaam maximaal te ontspannen.

Niet alleen een hand brace maar alle mogelijke braces koop je best online en zeker op fysiotherapieinformatie.nl.