Fysiotherapie verzekering vergelijken

Fysiotherapie Informatie probeert u altijd te voorzien van de laatste informatie over de kosten voor een fysiotherapie verzekering. Daarnaast informeren we u over de pakketten voor fysiotherapie in de zorgverzekeringen, omdat vrijwel ieder jaar de regels en wetgevingen veranderen omtrent de zorgverzekeringen en daarmee ook op het gebied van fysiotherapie tarieven. Hieronder kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeringen vergelijken en bestellen. Vervolgens gaan wij door met het uitleggen over fysiotherapie en de verschillende verzekeringsvormen.

Wat kosten fysiotherapie behandelingen u in 2017?

De kosten voor een fysiotherapie verzekering hangen grotendeels af van uw verzekering. In 2017 worden fysiotherapie behandelingen slechts voor een deel vergoed vanuit de basiszorgverzekering. U heeft een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie nodig om u voor alle verschillende behandelingen te verzekeren. De fysiotherapie tarieven verschillen per praktijk. Voor een standaardbehandeling kunt u rekenen op tarieven van 27 tot 35 euro. Specifieke behandelingen zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie kosten u 40 tot 45 euro. Als u hierdoor echter van uw klachten afkomt dan zijn de kosten voor fysiotherapie te verwaarlozen.

Wanneer worden de kosten fysiotherapie wel vergoed?

In 2017 zijn er nog een beperkt aantal fysiotherapie behandelingen die met uw basisverzekering worden vergoedt. Als u onder de 18 bent dan worden er achttien behandelingen vergoed, met uitzondering van chronische aandoeningen. In dat geval worden de kosten voor een minderjarige volledig vergoed. Wanneer u ouder bent dan 18 jaar worden behandelingen niet vergoed als ze niet op de lijst chronische aandoeningen voorkomen. Staat uw aandoening wel op deze lijst, dan dient u de eerste twintig behandelingen zelf te betalen, de daarop volgende worden wel vergoed. Er is nog één uitzondering. Als u last heeft van urine incontinentie worden er maximaal negen behandelingen bekken fysiotherapie vergoed binnen de basisverzekering.

Fysiotherapie verzekering kosten en aanvullende verzekeringen

Wanneer u een aanvullende verzekering met fysiotherapie kosten dekking heeft, dan moet u er nog op letten of uw fysiotherapeut wel of geen contract heeft met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide situaties zit met de kosten. Indien uw aanvullende verzekering de kosten slechts deels of tot een bepaald bedrag vergoedt, dan is het verstandig om de tarieven van uw fysiotherapeut te vergelijken met andere therapeuten.

Indien uw fysiotherapeut wel een contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan vergoedt uw verzekeraar de kosten direct bij uw fysiotherapeut. U hoeft in dat geval verder niets te doen. U betaalt alleen de maandelijkse premie voor uw zorgverzekering.

Wanneer uw fysiotherapeut geen contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan zult u zelf de facturen voor de behandelingen binnen krijgen en moeten betalen. Vervolgens kunt u de factuur declareren bij uw verzekeraar. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering zal deze de kosten deels of volledig vergoeden.

Kosten fysiotherapie verzekering zelf betalen

Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten, zult u in de meeste gevallen zelf de kosten voor fysiotherapie moeten betalen. De uitzonderingen worden hierboven benoemd.  In het eerste geval kan het lonen om te vergelijken wat de kosten van verschillende fysiotherapeuten zijn.

De tarieven van fysiotherapie behandelingen zijn niet wettelijk vastgelegd. Daardoor variëren de kosten voor dezelfde behandelingen  tussen verschillende fysiotherapeuten. Het is voor fysiotherapeuten verplicht zijn tarieven op te hangen in de behandelkamer. De meeste fysiotherapeuten hebben hun tarieven ook op hun website geplaatst.

Wat zijn de kosten van een aanvullende fysiotherapie verzekering?

De premie voor een aanvullende fysiotherapie verzekering varieert sterk per zorgverzekeraar.  Volgens Independer.nl liggen de premies voor fysiotherapie tussen 1 en 140 euro per maand. Deze premies verschillen erg, omdat verzekeraars verschillende dekkingen hanteren. Het is vanzelfsprekend dat er voor een volledige dekking van 36 behandelingen meer betaald wordt dan voor een gedeeltelijke vergoeding voor negen behandelingen.  Kijk daarom altijd goed naar de voorwaarden, en weeg af welke zorgverzekeraar het best bij u past qua dekking en kosten.

Tip:Vergelijk hier alle zorgverzekeraars. voordat u een aanvullende verzekering kiest. De verschillende pakketten verschillen nogal qua prijs en dekking, waardoor u vele euro’s kunt besparen!

Indien u nog aanvullende vragen heeft over kosten voor fysiotherapie dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij nemen uw vraag zo snel mogelijk in behandeling.