Alles over knie braces

De knieën zijn waarschijnlijk een van de meest gebruikte gewrichten van het menselijke lichaam. We hebben onze knieën immers nodig voor zowat elke beweging met het onderlichaam: wandelen, lopen, springen, hurken, enzovoort. Een gewricht dat veel gebruikt wordt is er ook één die sneller beschadigd raakt en dus een degelijke ondersteuning vereist. Zeker als u vaak sport en de knieën met een méér dan gemiddelde weerstand belast, is het van groot belang maatregelen te treffen die de gezondheid van het gewricht garanderen. Een kniebrace is in dit geval de ideale oplossing. Wat houden knie braces nu precies in en wat zijn de voordelen?

Wat is een kniebrace?

Heel wat mensen doen aan sport, en daar komt bij kijken dat er ook heel wat mensen zijn die blessures oplopen. Als dat dan ook nog eens aan de knie is, dan is niet enkel uw dagelijkse mobiliteit maar ook uw levenskwaliteit veel slechter. Bepaalde sportmedische hulpmiddelen kunnen pijn en ongemak aan gewrichten echter drastisch verminderen, waardoor bewegen weer aangenaam wordt. Een kniebrace is zo’n hulpmiddel. Dankzij een optimale ondersteuning van het kniegewricht en het voorkomen van slijtage kunt u weer veel vlotter bewegen bij het beoefenen van een sport én tijdens het dagelijkse leven.

Wat doet een kniebrace?

Zoals reeds vermeld gaat een kniebrace het kniegewricht ondersteunen. Dit heeft als gevolg dat bepaalde klachten veel minder erg worden en dat u weer functioneler kunt bewegen tijdens het sporten of het dagelijkse leven. Enkele klachten die een knie brace kan helpen verminderen:

1. Meniscusproblemen
2. Beschadigde kniebanden
3. Jumpers knee
4. Runners knee
5. Instabiliteit in de knie
6. Versleten knieën
7. Problemen met de patella (de pees die zich net onder knieschijf bevindt)

De juiste kniebrace kopen

Weten dat u een knie brace nodig heeft is natuurlijk belangrijk, maar ook het juiste type kunnen kiezen is essentieel om uw levenskwaliteit te verbeteren. Elke set van bewegingen binnen een bepaalde sport zet immers een andere druk op de knie, waarvoor dan weer een andere brace nodig is. U kunt altijd advies inwinnen bij uw fysiotherapeut over verschillende soorten knie braces, zodat u zeker de juiste aankoop doen.

Zo zijn er knie braces die erg flexibel zijn, van scharnieren voorzien zijn of beschikken over een klittenband voor de bevestiging ervan. Sporten waarbij de knieën veel en snel bewegen vereisen eerder een flexibele knie brace. Op die manier worden onverwachte bewegingen optimaal opgevangen en kunt u zonder zorgen sporten beoefenen zoals tennis, voetbal, enzovoort. Een knie brace met klittenband is dan weer erg handig omdat deze altijd mooi op zijn plaats blijft zitten en de beweging van de knie haast niet beperkt wordt.

Belangrijk bij aankoop van een knie brace

Een kniebrace is een hulpmiddel en kan dan ook enkel precies doen wat het moet doen als u de juiste keuze maakt. Net zoals bij een paar schoenen het geval is, bent u met een te grote knie brace niet veel. En aan de andere kant is een knie brace die té klein is, ook weggegooid geld. Het is daarom van uiterst groot belang om precies die maat te kiezen die u nodig heeft. Op die manier kan de brace optimaal zijn werk doen en worden uw mobiliteit en flexibiliteit er alleen maar beter op.

Ook is het belangrijk een onderscheid te maken tussen een knie brace voor de linker- of rechterknie. Als u de verkeerde brace draagt, dan zal dit het resultaat niet ten goede komen en blijft uw knie blootgesteld aan beschadiging en pijn. Bekijk het aanbod knie braces van verschillende merken in de webshop, zodat u veiliger én aangenamer kunt bewegen.